Osiągniecie wysokiego poziomu produkcji mlecznej przy zachowaniu zdrowia krów to podstawowy cel hodowców. Jest to możliwe dzięki zadbaniu o kluczowe składniki odżywcze. Jednym z nich jest białko dla bydła - najlepiej chronione. Ma ono wiele zalet i zapobiega popularnym problemom zwierząt. Zobacz, ile możesz zyskać! 

Jakie białko wybrać?

Wyróżniamy dwa typy białka: żwaczowe oraz chronione nazywane też "by-pass". To pierwsze jest wykorzystywane przez krowy do produkcji mleka po przetworzeniu go przez mikroorganizmy w żwaczu. Z kolei drugie ulega przemianom dopiero w jelitach i jest od razu stosowane przez zwierzęta do celów produkcyjnych. Należy pamiętać, że pełne pokrycie potrzeb białkowych krów wysokowydajnych jest niemożliwe przy użyciu powszechnie dostępnych pasz. Dotyczy to zwłaszcza początku laktacji. Najlepszym rozwiązaniem jest dodatek do żywienia w postaci białka chronionego dla bydła.

Zalety białka chronionego

Ogromną zaletą dodatków "by-pass" jest fakt, że nie podnoszą poziomu mocznika, który negatywnie wpływa na zwierzęta. Chodzi tu głównie o spadek produkcji, a nawet choroby zagrażające życiu. Dzięki białku chronionemu dla bydła ominiesz takie zagrożenia, a Twoje stado będzie zdrowsze. Do głównych zalet produktu można zaliczyć:

Oczywiście te pozytywne skutki wpływają też na poprawę wskaźników ekonomicznych produkcji, więc tym samym większe zyski. 

Zaufaj naszej jakości

Warto pamiętać, że zastosowanie białka chronionego dla bydła ma również jeszcze jeden istotny aspekt - zdrowotność krów. Zadbanie o brak deficytów żywieniowych to podstawa dobrych wyników pracy hodowlanej. Zaufaj naszym produktom, które wyróżniają się wysoką jakością. Tworzymy je z nasion niemodyfikowanych, dlatego są NON GMO oraz mają certyfikat GMP+, HACCP, QS oraz VLOG. Odpowiadamy tym samym na apele przedsiębiorców i klientów, którzy szukają żywności spełniającej najwyższe standardy produkcyjne.