Młode zwierzęta nie tolerują wysokich dawek pasz z ziaren zbóż czy nasion strączkowych. Do ich prawidłowego rozwoju potrzeba innego podejścia - szczególnie gdy chodzi o prosięta. Najlepszym rozwiązaniem jest koncentrat białka sojowego dla prosiąt. Jest idealny od pierwszego tygodnia życia do 2-4 tygodni po odsadzeniu. Wypróbuj i zobacz różnicę!
Warto wiedzieć, że obróbka termiczna, której poddawana jest śruta sojowa, neutralizuje działania wielu związków antyżywieniowych. Możesz ją podawać już w pierwszej paszy, udział dla ssących prosiąt to maksymalnie 20 proc., a dla odsadzonych 15 proc, choć oczywiście należy to ustalać indywidualnie. 2-4 tygodnie po odsadzeniu stopniowo można eliminować ten dodatek z diety. Twoje zwierzęta będą zdrowe i szybko się rozwiną.
Nowoczesny proces produkcji usuwa z koncentratu białka sojowego substancje antyżywieniowe - m.in. wspomniane białka antygenowe. Sprawia również, że produkt ma bardzo wysoką strawność - ponad 98%. Prosięta nie będą miały biegunki, więc nie odwodnią się. Jego główne zalety to:
Produkty niemodyfikowane genetycznie są coraz bardziej poszukiwane przez konsumentów. Oferujemy wysokiej jakości żywność, co potwierdzają certyfikaty GMP+, HACCP oraz licencja VLOG. Dzięki koncentratowi białka sojowego zwierzęta chętniej pobierają paszę, więc ich przyrosty są większe, a kondycja lepsza. Ty, jako hodowca, zaoszczędzisz pieniądze, unikając niepotrzebnych wizyt weterynarza. To prosty krok, aby wyniki produkcyjne były znacznie lepsze. Tworzymy koncentraty białka sojowego GMO i NON GMO w różnych lokalizacjach – nie mają one ze sobą kontaktu w procesie produkcji.