Młode zwierzęta nie tolerują wysokich dawek pasz z ziaren zbóż czy nasion strączkowych. Do ich prawidłowego rozwoju potrzeba innego podejścia - szczególnie gdy chodzi o prosięta. Najlepszy rozwiązaniem jest mączka sojowa dla prosiąt. Jest idealna od pierwszego tygodnia życia do 2-4 tygodni po odsadzeniu. Wypróbuj i zobacz różnicę!

Bezproblemowe żywienie

Warto wiedzieć, że obróbka termiczna, której poddawana jest śruta sojowa, neutralizuje działania wielu związków antyżywieniowych. Możesz ją podawać już w pierwszej paszy, udział dla ssących prosiąt to maksymalnie 20 proc., a dla odsadzonych 15 proc, choć oczywiście należy to ustalać indywidualnie. 2-4 tygodnie po odsadzeniu stopniowo można eliminować ten dodatek z diety. Twoje zwierzęta będą zdrowe i szybko się rozwiną.

Dlaczego mączka sojowa?

Nowoczesny proces produkcji usuwa z mączki sojowej substancje antyżywieniowe - m.in. wspomniane białka antygenowe. Sprawia również, że produkt ma bardzo wysoką strawność - ponad 98%. Prosięta nie będą miały biegunki, więc nie odwodnią się. Mączka może być też stosowana do wyrobów mlekozastępczych dla cieląt. Jej główne zalety to:

Nasze produkty

Produkty niemodyfikowane genetycznie są coraz bardziej poszukiwane przez konsumentów. Oferujemy wysokiej jakości żywność, co potwierdzają certyfikaty GMP+, HACCP, QS oraz VLOG. Dzięki mączce sojowej NON GMO zwierzęta chętniej pobierają paszę, więc ich przyrosty są większe, a kondycja lepsza. Ty, jako hodowca, zaoszczędzisz pieniądze, unikając niepotrzebnych wizyt weterynarza. To prosty krok, aby wyniki produkcyjne były znacznie lepsze. Tworzymy mączkę sojową GMO i NON GMO w różnych lokalizacjach – nie mają one ze sobą kontaktu w procesie produkcji.